Eerste transnationale projectbijeenkomst
Nadat we de deelnemers welkom hadden geheten, begonnen we met het bespreken van het eerste agendapunt: Projectmanagement en implementatie.
Voor de eerste partnerpresentatie nodigde FAS partners uit om iets nieuws te proberen om hen te helpen de missie van de organisatie te begrijpen. Ze werden gevraagd om Social Businesses te bezoeken waar mensen met een handicap werken en mooie dingen maken met gerecycled afval. De eerste Social Business heet OilRight, waar ze gerecyclede bakolie gebruiken om geurkaarsen te maken. De partners werden uitgenodigd om hun eigen kaarsen te maken onder toezicht van Ana, een persoon met een verstandelijke beperking die al meer dan 40 jaar in een tehuis woont. FAS organiseert deze workshops om duurzaamheid en recycling te promoten, met als doel de relatie tussen ouders en kinderen te versterken en kinderen te leren hoe ze afval kunnen omzetten in mooie dingen.
De tweede Social Business heet Waste, waar Eli, een andere persoon met verstandelijke beperkingen, werkt. In de afgelopen 20 jaar heeft Eli honderden mensen met een handicap geholpen om voor zichzelf op te komen, gelijkheid te bevorderen en te vechten voor gehandicaptenrechten. Ze gebruikt afvaltextiel om kleding en tassen te maken.
Elke partner kreeg de kans om hun werk te bespreken en hoe hun expertise kan bijdragen aan een succesvolle implementatie van het project. Ildiko van FAS presenteerde een samenvatting van de feedback van het Nationaal Agentschap op het project en benadrukte het belang van het aantonen van de relevantie en impact van de te ontwikkelen materialen.
Alle activiteiten en materialen moeten inspelen op de behoeften van ouders in moeilijke tijden. Na de lunchpauze presenteerde ProWork de status van Work Package 2 en de volgende stappen. De partners spraken deadlines af voor de ontwikkeling van trainingsmateriaal.
Tijdens discussies over Work Package 3 benadrukten de partners het belang van het creëren van gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te begrijpen materiaal voor ouders, dat ondersteund moet worden door het platform Moodle.
Siglo22 deelde nuttige tools voor het ontwikkelen van interactieve materialen zoals genially.com, visme.co, canva.com, lumen5.com en mentimeter.com. Voor Work Package 4 besprak de groep het communicatieplan, het verspreidingslogboek, de branding van het project en de social media accounts.
Siglo22 presenteerde de partners een projectposter en sjablonen voor diapresentaties, Word-documenten en nieuwsbrieven. Ze zullen ook de projectwebsite opzetten.
Elke partner ontving een welkomstpakket met een textieltas, agenda, koffiemok, t-shirt en stickers, allemaal gepersonaliseerd met het Efficient Parenting en Erasmus+ logo.