Prima întâlnire transnațională de proiect la Timișoara

Prima întâlnire transnațională de proiect

După întâmpinarea participanților, am început să discutăm primul punct de pe ordinea de zi: Managementul și Implementarea Proiectului.

Pentru prima prezentare a partenerului, FAS a invitat partenerii să încerce ceva nou pentru a-i ajuta să înțeleagă misiunea organizației. Au fost invitați să viziteze Afaceri Sociale în care lucrează persoanele cu dizabilități și să creeze lucruri frumoase folosind deșeuri reciclate. Prima afacere socială se numește OilRight, unde folosesc ulei de gătit reciclat pentru a face lumânări parfumate. Partenerii au fost invitați să își pregătească propriile lumânări sub supravegherea Anei, o persoană cu dizabilități intelectuale care a locuit într-o instituție rezidențială mai bine de 40 de ani. FAS organizează aceste ateliere pentru a promova sustenabilitatea și reciclarea, având ca scop consolidarea relațiilor părinți-copii și educarea copiilor despre transformarea deșeurilor în lucruri frumoase.

A doua Afacere Socială se numește Waste, unde lucrează Eli, o altă persoană cu dizabilități intelectuale. În ultimii 20 de ani, Eli a ajutat sute de persoane cu dizabilități să se susțină, să promoveze egalitatea și să lupte pentru drepturile persoanelor cu dizabilități. Ea folosește deșeuri textile pentru a face haine și genți.

Fiecare partener a avut șansa de a discuta despre munca sa și despre modul în care expertiza sa poate contribui la implementarea cu succes a proiectului. Ildiko de la FAS a prezentat un rezumat al feedback-ului Agenției Naționale cu privire la proiect, subliniind importanța de a demonstra relevanța și impactul materialelor care urmează să fie dezvoltate.

Toate activitățile și materialele ar trebui să răspundă nevoilor părinților care se confruntă cu momente dificile. După pauza de masă, ProWork a prezentat stadiul pachetului de lucru 2 și următorii pași. Partenerii au convenit asupra termenelor limită pentru elaborarea materialelor de instruire.

În timpul discuțiilor privind Pachetul de lucru 3, partenerii au subliniat importanța creării de materiale ușor de înțeles pentru părinți, care să fie susținute de platforma Moodle.

Siglo22 a împărtășit instrumente utile pentru dezvoltarea materialelor interactive, cum ar fi genially.com, visme.co, canva.com, lumen5.com și mentimeter.com. Pentru Pachetul de lucru 4, grupul a discutat despre planul de comunicare, jurnalul de diseminare, brandingul proiectului și conturile de social media.

Siglo22 a oferit partenerilor un poster de proiect și șabloane pentru prezentări powerpoint, documente Word și newslettere. De asemenea, vor crea site-ul web al proiectului.

Fiecare partener a primit un pachet de bun venit care conținea o geantă textilă, o agendă, o cană de cafea, un tricou și autocolante, toate personalizate cu sigla Efficient Parenting și Erasmus+.