Gema de Pablo González (Fundación Siglo22)
Κατέχει πτυχίο ψυχολογίας και διδακτορικό δίπλωμα στην εκπαίδευση από το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης. Δίπλωμα ανώτερων σπουδών και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κοινωνία της Πληροφορίας και της Γνώσης από το Universitat Oberta de Catalunya. Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην καθοδήγηση στελεχών και επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα. Διπλό μεταπτυχιακό δίπλωμα στον Τεχνικό της Ισότητας των Φύλων και στον Τεχνικό της Εκπαίδευσης για την Ισότητα των Φύλων (U. Antonio de Nebrija, 2019). Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Διατμηματικού Τμήματος Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης της Σχολής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών στο UAM, διδάσκοντας προπτυχιακά, διπλά πτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα.
Mariano Sanz Prieto (Fundación Siglo22)
Κατέχει πτυχίο μηχανικού τηλεπικοινωνιών από το Πολυτεχνείο της Μαδρίτης και διδακτορικό στην εκπαίδευση από το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στην Κοινωνία της Πληροφορίας και της Γνώσης από το Universitat Oberta de Catalunya. Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Παιδαγωγικής της Σχολής Επιμόρφωσης και Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτικών του UAM, διδάσκοντας θέματα σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση σε Πτυχίο, Διπλό Πτυχίο και Μάστερ. Διαθέτει σημαντική εμπειρία εργασίας σε θέματα εκπαιδευτικής τεχνολογίας. Έχει εργαστεί σε διάφορα διεθνή και εθνικά έργα σε αυτούς τους τομείς από το 1989 και είναι ειδικός στην ηλεκτρονική μάθηση και σε διάφορα εργαλεία web 2.0.
Alicia de Pablo (Fundación Siglo22)
Έχει πτυχίο στις Εικαστικές Τέχνες και το Χορό με ειδίκευση στο Θέατρο και ειδίκευση στην Οπτικοακουστική Παράσταση. Υποψήφια για διδακτορική διατριβή στην εκπαίδευση στο UAM (Universidad Autónoma de Madrid). Έχει εργαστεί ως ηθοποιός θεάτρου και κινηματογράφου σε διάφορα ιδρύματα και σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια θεάτρου και χορού σε δύο σχολεία της Μαδρίτης. Έχει πραγματοποιήσει διάφορα εργαστήρια για την ανάπτυξη της συναισθηματικής διαχείρισης μέσω θεατρικών εργαλείων. Εξειδικεύτηκε στο μάρκετινγκ και τη διαχείριση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο UOC (Universitat Oberta de Catalunya) και εργάζεται στο τμήμα επικοινωνίας και κοινωνικών δικτύων στο Ίδρυμα Siglo22.
Rubén Vega Gutiérrez (Fundación Siglo22)
Είναι απόφοιτος του διπλού πτυχίου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την Προσχολική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο του Βαγιαδολίδ και του μεταπτυχιακού στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση και την Κατάρτιση από το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης. Ξεχωρίζει για τον καινοτόμο χαρακτήρα του στη συμβολή του γραφιστικού σχεδιασμού και της εκπαίδευσης, με εξειδίκευση στη μετατροπή εκπαιδευτικών εννοιών σε εντυπωσιακό οπτικό υλικό μέσω της εκμάθησης εργαλείων όπως το Canva, το Genially και η τεχνητή νοημοσύνη. Η δημιουργική του προσέγγιση και το πάθος του του επιτρέπουν να αναπτύσσει αποτελεσματικές οπτικές λύσεις που εμπλουτίζουν τη μάθηση και την επικοινωνία σε εκπαιδευτικά έργα.
Nancy Pyrini (PARAGON-eduTech)
Η Νάνσυ Πυρίνη, Διευθύντρια Ε&Α, διαθέτει 25+ χρόνια παγκόσμιας εμπειρίας στην έρευνα, την εκπαίδευση και την καινοτομία. Με πτυχίο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και μεταπτυχιακό στις Γνωστικές Επιστήμες, διαθέτει διεπιστημονική προσέγγιση. Παλαιότερα, ως Διευθύντρια Έργων και Ερευνήτρια στο University College Dublin, συνέβαλε στην ηλεκτρονική μάθηση, την ένταξη, τον αλφαβητισμό και τη διαχείριση έργων. Σήμερα είναι σύμβουλος στη Βουλή των Ελλήνων για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, εργάζεται επίσης ως Διευθύντρια Έργων και Ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ως εξωτερική αξιολογητής στο Πανεπιστήμιο της Πρετόρια. Πιστοποιημένη στην Ακεραιότητα της Έρευνας από το Oxford University Press, η Nancy ειδικεύεται στο σχεδιασμό ηλεκτρονικής μάθησης, την παιχνιδοποίηση και τις διαδικτυακές κοινότητες πρακτικής, επιδεικνύοντας ηγετική θέση στην ενταξιακή μάθηση στο PARAGON-eduTech.
George Sarrigeorgiou (PARAGON-eduTech)
Ο Γιώργος Σαρρηγεωργίου είναι μηχανολόγος μηχανικός και πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος της Α.Σ.Π.Α.Ι.Τ.Ε. Εργάζεται σε Τεχνικές Επαγγελματικές Σχολές από το 2000. Υπηρέτησε για αρκετά χρόνια σε απομακρυσμένες περιοχές- εκεί αντιμετώπισε την ανισότητα των εκπαιδευτικών ευκαιριών εντός των αγροτικών περιοχών εισάγοντας καινοτόμες προσεγγίσεις διδακτικών μεθόδων που ξεπερνούσαν την τυπική εκπαίδευση. Ο Γιώργος είναι Μέντορας Σχολικής Ζωής στο 3ο Εργαστηριακό Κέντρο Ανατολικής Αττικής (ΕΠΑΛ). Έχει στο ενεργητικό του σημαντικό ερευνητικό έργο σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως τα Comenius και Erasmus+ KA1, KA2 και Horizon 2020. Είναι πιστοποιημένος στην ερευνητική ακεραιότητα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Despina Sarrigeorgiou (PARAGON-eduTech)
Η Δέσποινα είναι αφοσιωμένη υπέρμαχος των θεμάτων της διαφορετικότητας και της ενδυνάμωσης των νέων στον εκπαιδευτικό τομέα. Στο PARAGON-eduTech, υπηρετεί ως βοηθός έρευνας, συμβάλλοντας ενεργά σε έργα Erasmus+ που αποσκοπούν στην προώθηση του ψηφιακού αλφαβητισμού, της συμμετοχικότητας και της βιωσιμότητας μεταξύ των εκπαιδευτικών. Η Δέσποινα διαδραματίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου για τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ICICTE) ως Γραμματέας του Συνεδρίου, όπου επιβλέπει τον στρατηγικό σχεδιασμό και τις επιχειρησιακές πτυχές αυτής της αξιόλογης ετήσιας εκδήλωσης. Με την εμπειρογνωμοσύνη και τη δέσμευσή της, η Δέσποινα προσπαθεί να προωθήσει τις περιεκτικές, καινοτόμες και τεχνολογικά προσανατολισμένες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση, δίνοντας τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και τους νέους να ευδοκιμήσουν σε ένα εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο.
Georgios Karavasilis (PARAGON-eduTech)
Ο Γιώργος Καραβασίλης αποφοίτησε από τη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), ένα ελληνικό πανεπιστήμιο που ειδικεύεται στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών. Η ακαδημαϊκή του διαδρομή χαρακτηρίζεται από έντονη εστίαση στην ενίσχυση των ψηφιακών ικανοτήτων των εκπαιδευτικών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ). Για την πτυχιακή του εργασία του, ο Γιώργος διεξήγαγε μια εις βάθος αξιολόγηση πλατφορμών ηλεκτρονικής μάθησης που έχουν αναπτυχθεί στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ τα τελευταία δύο χρόνια, αξιολογώντας την αποτελεσματικότητά τους στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων για τους εκπαιδευτικούς ΕΕΚ στην Ελλάδα. Η έρευνά του ανέδειξε βασικούς τομείς για βελτίωση στην ψηφιακή εκπαίδευση, τονίζοντας τη σημασία των προσβάσιμων, ελκυστικών και καλά υποστηριζόμενων διαδικτυακών περιβαλλόντων μάθησης. Ο Γιώργος είναι παθιασμένος με την αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων και την υποστήριξη της ανάπτυξης των εκπαιδευτικών.
Anca Menina Danci (FAS)
Anca Menina Danci, δημοσιογράφος, ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ευάλωτων ατόμων, διαχειρίστρια έργων σε διάφορα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ προγράμματα, αναγνωρισμένη καλός επαγγελματίας στον τομέα αυτό. Είναι επίσης εκτελεστική διευθύντρια της FAS που δημιουργεί στρατηγικές συνεργασίες, προκειμένου να δημιουργηθούν οι καλύτερες εκπαιδευτικές πολιτικές για την ένταξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην εκπαίδευση. Είναι επίσης ειδικός στις δημόσιες σχέσεις με πάνω από 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον τομέα και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο ντοκιμαντέρ. Ως εκπαιδεύτρια, καθοδηγεί άτομα με αναπηρία για την καθιέρωση καλύτερης επικοινωνίας.
Simona Drăghici (FAS)
Η Simona Drăghici είναι ψυχολόγος και κλινική κοινωνική λειτουργός με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην κοινωνική εργασία και την ψυχική υγεία από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά. Η Simona έχει αποκτήσει ποικίλη εμπειρία σε διάφορους ψυχιατρικούς θαλάμους/νοσοκομεία στον Καναδά (ψυχιατρική ενηλίκων και γηριατρική ψυχιατρική στο Royal Columbia Hospital New Westminster, ψυχιατρική σε κέντρα κρίσεων, καθώς και μακροχρόνια θεραπεία για εφήβους και παιδιά στο Surrey Memorial Hospital, Burnaby Centre for Mental Health and Addiction Treatment). Έχει μεγάλη εμπειρία στην εργασία με μειονεκτούντα άτομα, όπως άτομα με νοητική αναπηρία, κακοποιημένες γυναίκες με παιδιά και πρόσφυγες ή μετανάστες. Έχει άδεια άσκησης ψυχοθεραπείας στον Καναδά διαπιστευμένη από το British Columbia College of Social Workers και στη Ρουμανία ως ψυχολόγος με εξειδίκευση στη συστημική θεραπεία οικογένειας και ζευγαριών.
Ildiko Sperlea (FAS)
Η Ildiko Sperlea σπούδασε οικονομικά και έχει 15 χρόνια εμπειρίας στις πωλήσεις. Τα τελευταία 4 χρόνια εργάζεται για το Ίδρυμα Αποκατάστασης «Speranta» ως ειδικός μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων και διαχειριστής κοινωνικών υπηρεσιών. Έχει εμπειρία ως τεχνικός σε 2 άλλα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ προγράμματα. Είναι άτομο με ενσυναίσθηση, διαθέτει πολύ καλές επικοινωνιακές και οργανωτικές δεξιότητες, ανοιχτή σε νέες προκλήσεις και ευκαιρίες μάθησης.
Karina Murray (AUNUA)
Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Aunua, καινοτόμος, επιχειρηματίας & υποστηρικτής της νεολαίας, πτυχιούχος και διαπιστευμένη επαγγελματίας NLP. Ραδιοφωνική παρουσιάστρια & προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης. Νικήτρια του βραβείου Biz Leadership Award από την World Cob. Σύμβουλος εμπειρογνωμόνων για την Εκπαίδευση για την Κλιματική Αλλαγή «The Green Pillar». Σύμβουλος εμπειρογνωμόνων για το Κέντρο Οικονομικής και Ηγετικής Ανάπτυξης (ΚΟΗΑ). Μη εκτελεστική διευθύντρια της «Impactoverse», η Karina Murray είναι η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της «Aunua Global», καινοτόμος, επιχειρηματίας και υποστηρικτής της νεολαίας. Ραδιοφωνική παρουσιάστρια και προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης. Νικήτρια του «Biz Leadership Award» από το «World Cob Board of experts» για την εκπαίδευση στην κλιματική αλλαγή «The Green Pillar». Μη εκτελεστική διευθύντρια του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του «Impactoverse» για το Κέντρο για την Οικονομική και Ηγετική Ανάπτυξη (ΚΟΗΑ). Νικήτρια υποτροφιών και ιδρυτικό μέλος του Genius School «Ignite the Genius in Every Child».
Angelique Kobessen (PRO WORK)
Η Angelique Kobessen (1970) είναι πτυχιούχος ιδιωτικού δικαίου με ειδίκευση στο εργατικό δίκαιο (Πανεπιστήμιο Erasmus του Ρότερνταμ). Εργάστηκε επί σειρά ετών σε διάφορα δικηγορικά γραφεία στο Ρότερνταμ ως σύμβουλος και δικηγόρος, με ειδίκευση στο ποινικό δίκαιο, το εργατικό δίκαιο, το οικογενειακό δίκαιο και το διοικητικό δίκαιο. Υπό την ιδιότητά της αυτή, οι αρμοδιότητες και το έργο της αφορούσαν την συμβουλευτική και την υποστήριξη των πελατών των δικηγορικών γραφείων, συμπεριλαμβανομένης, εάν ήταν απαραίτητο, της δικαστικής διεκδίκησης. Στον τομέα του ποινικού δικαίου, βοηθούσε πελάτες και αφιλοκερδώς . Στη συνέχεια εργάστηκε ως δικηγόρος εργατικού δικαίου για την εργατική ένωση «CNV» του Ρότερνταμ και βοηθούσε τα μέλη της να αντιμετωπίσουν τα ευρύτερα προβλήματα με τους εργοδότες τους, τόσο σε συμβουλευτικό επίπεδο όσο και υποστηρίζοντας τα στα δικαστήρια. Συνέβαλε, επίσης, στην προετοιμασία και τη σύνταξη κοινωνικών σχεδίων. Εκτός από το έργο της ως δικηγόρος, διαδραμάτισε ενεργό ρόλο ως εθελόντρια στο δημοτικό σχολείο «OBS De Kirreweie στο Burgh-Haamstede» και ως αντιπρόεδρος και γραμματέας του συμβουλίου γονέων συνεργάστηκε στενά με την διεύθυνση του σχολείου και τους γονείς για την προώθηση ενός ευχάριστου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος. Επί του παρόντος, εργάζεται ως Project/Account Manager για την «Stichting Kenniscentrum Pro Work», το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την παροχή συμβουλών, τη διασφάλιση της επίτευξης όλων των στόχων του έργου και των προτύπων ποιότητας, τη διάδοση (επικοινωνία και μάρκετινγκ), καθώς και δραστηριότητες δικτύωσης για την επίτευξη των στόχων των εκάστοτε έργων.
Tessa Den Bakker-Grefkens
Η Tessa (1986) έχει πτυχίο στις Εφαρμοσμένες Επιστήμες (B.A.SC.), στις Σπουδές Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Hogeschool Zeeland), στις Τέχνες (B.A.), στις Γενικές Πολιτιστικές Σπουδές (Erasmus University Rotterdam), αλλά και μεταπτυχιακό στις Τέχνες (M.A.) και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δημοσιογραφίας (Erasmus University Rotterdam). Από το 2012 εργάζεται ως Διευθύντρια Έργων της ΕΕ για την «Stichting Kenniscentrum Pro Work», δηλαδή συνεργάζεται με τους συμμετέχοντες φορείς για τον καθορισμό και την επίτευξη των στόχων του εκάστοτε έργου, εκπροσωπώντας παράλληλα τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχοντας συμβουλές στρατηγικής διαχείρισης, συντονίζοντας επαγγελματικές ομάδες και πραγματοποιώντας αξιολογήσεις κινδύνων για την ομαλή εκτέλεση του έργου. Επίσης, επιβλέπει την πρόσληψη και την παρακολούθηση των υπεργολάβων, τη διατήρηση προτύπων υψηλής ποιότητας μέσω μεθόδων αξιολόγησης σε τακτά χρονικά διαστήματα και τη χρήση εργαλείων πληροφορικής για την παρακολούθηση της προόδου του έργου. Επιπροσθέτως, είναι επικεφαλής των δραστηριοτήτων επικοινωνίας και μάρκετινγκ για την προώθηση του έργου και χειρίζεται τα οικονομικά, όπως ο προϋπολογισμός, η κοστολόγηση και η τιμολόγηση. Έτσι, διασφαλίζεται η διαφάνεια και η εγκυρότητα καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του έργου. Επί του παρόντος, είναι επίσης πρόεδρος της «Stichting Kenniscentrum Pro Work», θέση στν οποία έχει κρίσιμη ευθύνη για την καθοδήγηση του οργανισμού προς επιτυχή και επιδραστικά αποτελέσματα με ηγετικές ικανότητες, στρατηγική διορατικότητα και δεξιότητες συνεργασίας. Εκτός από τα διεθνή έργα της «Pro Work», η Tessa συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες στον εκπαιδευτικό τομέα και σε ευρωπαϊκά επιδοτούμενα προγράμματα. Οι δραστηριότητες αυτές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, αλλά έχουν κοινή εστίαση στην καινοτομία, την κινητικότητα, τη συνεργασία και την ποιότητα στο πλαίσιο της εκπαίδευσης στις Κάτω Χώρες και την Ευρώπη. Μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε τρεις κύριους τομείς: οργάνωση προγραμμάτων διεθνούς κινητικότητας, ανάπτυξη διδακτικού υλικού και βάσεων δεδομένων και παροχή συμβουλών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, όπως η υποστήριξη αιτήσεων επιχορήγησης βάσει έργου.
Amber Berrevoets (PRO WORK)
Η Amber (1996) έχει πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα της Γενικής Ηλεκτρονικής Σχεδίασης, καθώς και πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα της Σχεδίασης Ψηφιακού Περιεχομένου (και τα δύο στο «Grafisch Lyceum» του Ρότερνταμ). Ξεκίνησε ως ασκούμενη στην «Stichting Kenniscentrum Pro Work» το 2023 και εργάζεται κανονικά από την 1η Αυγούστου 2024. Εστιάζει στην υποστήριξη έργων και στον γραφικό σχεδιασμό. Παράλληλα, σπουδάζει Διαδικτυακή Επικοινωνία στο «Hogeschool Rotterdam». Η Amber έχει κίνητρα, είναι επίμονη και ανοιχτή σε νέες προκλήσεις.